fbpx

Previous BCS questions on preposition

Previous BCS questions on preposition .

1)He has assured me —— safety. Ans:of

2)He has been ill——– friday last.
Ans:Since

3)What is the time——–your watch.
Ans:by

4)He was hanged ——— murder.
Ans :for

5)We have recently entered ——— an agreement with inland co-operative society.
Ans:into

6)Now-a-days many villages are lit —— electricity.
Ans: with.

preposition 


7)Are you doing special——- the weekend.
Ans : at.

8)The intellectual can no longer be said to live——— margins of society.
Ans: beyond.

9)He fantasized ——- winning the lottery.
Ans: about.

10)He divided the money ——— two children.
Ans : between.

11)Government has been entrusted ———– elected politicians.
Ans: to

12) He has paid the penalty ——– his crimes ——– five years in parison.
Ans: for,with.

13) In spite of my requests he did not get———.
Ans : off.

14) the tree has been blown ——— by the strong wind.
Ans: away

15) We waited until the plane——.
Ans:took off.

16) She argued ——— me about the marriage.
Ans: With.

17) I count ——- your help.
Ans : upon.

18) The second world war broke ——- in september, 1939.
Ans: out

19) The government gave———– the demands of the people.
Ans : in to

20) The ministers arrived ——- a decision last night.
Ans:at

21) I dont think you will have any difficulty ——— getting a driving license.
Ans:in

22) the team is made up ——- eleven players.
Ans : of

23) We need two hundred dollers ——– this to pay for everything.
Ans: besides.

24) My friend always goes home —– foot.
Ans: on

25) I decided to go ——- a walk with my friend as I needed some exercise.
Ans : for

26) The children were entrusted ——– the care of their uncle.
Ans: to

27) He parted ———- his friends in tears.
Ans: from

28) I finally killed the fly ——– a rolled up newspaper.
Ans: with

29) The man died ———- over eating.
Ans : from

30) He advised me to give ——— smoking.
Ans: up

31) What are you so angry ———?
Ans: about

32) The train is running ——- time.
Ans : to

33) My brother has no interest —— music.
Ans: in

34) I am looking forword ——– seeing you.
Ans: to

35) Put —— your shoes before entering the mosque.
Ans: off

preposition,40th bcs question, 41 bcs question pdf, bcs question 2021, 42th bcs question, bcs question bangla, 41 bcs question, bcs question paper pdf, professors bcs question bank pdf,

preposition


36) He is devoid ———– common sense.
Ans: of

37) The police is looking ———- the case.
Ans: into

38) I should appreciate it if you could complete this work ———- thursday.
Ans: by

39) The lights have been blown ——– by the strong wind.
Ans : out

40) The rich should not look down ————- the poor.
Ans: upon

41) Every driver must be held responsible ——- his own actions.
Ans:for

42) I am not good ——- translation.
Ans: at

43) We have to go ———- five minutes.
Ans: in

44) When they had their first child, they put ——— a large sum for his education.
Ans: aside.

45) Rizvi requested Rini ——— telephone to addend the meeting.
Ans:by

46) Mamy prefer donating money ———- distributing clothes.
Ans: to

47) Julia has been ill ———- three month.
Ans: for

48) There is no alternative ——— training.
Ans: to

49) I have not heard from him ——— long.
Ans: for

50) Your conduct admits ——– no excuse.
Ans: of

51) I shall not appear ——— the examination.
Ans: at

52) They travelled to saver ——– foot.
Ans: on

53) Nouren will discuss the issue with Nasir ——– phone.
Ans : by

54) Some writers sink ——— oblivion in course of time.
Ans: into

55) We look forword ——– receiving a response from you.
Ans: to (preposition)

56) He insisted ———- seeing her.
Ans: on

57) Professor Razzak was a scholar ——— refute.
Ans: of

58) John Smith is good ——– Mathematics.
Ans: at. (preposition)

59) Credit taka 5000 ——– my account.
Ans:to (preposition

60) I have been living in Dhaka ——— 2000.
Ans: Since

61) He refrained ——— taking any drastic action.
Ans: from

62) Eight men were concerned ——- the plot.
Ans: in

Learn these questions with attention.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button